1 Kasım 2015 Pazar

Değer Bilmek

İnsan en kolay en çok sevdiği , en samimi olduğu insanı kırabiliyor. Bu bazen tam tersi yorumlansa da bunun sebebi değer vermemek de üzülmesini önemsememek de değildir. 



Bazı insanlarla o kadar yakınlaşırız ki kendi parçamız haline gelirler. Üzüldüğümüzde, bir şeye kızıp başka yerden sinirimizi çıkardığımızda, kırıldığımızda, sevindigimizde neler hissettiğimizi, nasıl tepki verecegimizi biliyorlarmıs gibi gelir bizlere. Çünkü yıllarımızı beraber geçirdiğimiz insanlardır ailelerimiz gibi. Çoğu zaman da öyle olur bizi anlayabilirler, böyle zamanlarda çok abartmadığımız sürece kırılmazlar, içlerinde bize karşı kin beslemezler. Belki de bu yuzdendir bazı insanlara karşı ofkemizi, uzuntumuzu her ne hissediyorsak onu gösterebiliriz. Böyle aile bireylerine, sevgiliye, arkadaşa neyiniz olduğu önemli değil böyle herhangi bir insana sahipseniz gercekten sanslısınız demektir. Bu insanlar sizi olduğunuz gibi kendiniz olarak seven, size değer veren insanlardır. Ve unutmayın ki maalesef hiçbiri her zaman sizinle kalamayacak. Ayıran belki ölüm, belki mesafe belki de başka bir şey olur bilemeyiz. Ama çevrenizde böyle insanlar varsa eğer değerlerini bilin, her zaman sizinle olamayacaklarının farkına varın, onları incitmemeye onlara daha fazla vakit ayırmaya özen gösterin. 
Onları sevdiğizi sık sık dile getirin, onlara değer verdiğinizi hissettirin ki daha sonrasında pişmanlıklar yaşamayın.
Sahip olduklarınızın değerini bilin :)

2 yorum:

  1. Bazen karşı taraf niyetinizi farklı yorumlayıp içten içe kusebiliyor. Dağ dağa küsmüş misali. Yine de temkinli olmali.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tasarım:Sawako Kuronuma