11 Haziran 2016 Cumartesi

Güneş Deyip Geçmeyin!

Öneminin yeni yeni farkına vardığım ve ilerleyen yaşlarda çok büyük fark yaratacağını bildiğim , herkesin dikkat etmesi gereken en önemli noktalardan biri güneşten korunmaktan , bunun için kullandığım ürünlerden ve krem kullanımının püf  noktalarından  bahsedeceğim.

                         güneş koruması ile ilgili görsel sonucu



 Ben beyaz tenliyim ve cildim çok hassas, bu yüzden özellikle öğlen saatlerinde dışarı çıkarken krem kullanmaya özen gösteriyorum. Ama güneş koruması sadece beyaz tenliler veya cildi hassas olanlar için değil herkes için çok önemli. Eğer 30 yaşınıza geldiğinizde 40'lı yaşlarınızdaymış gibi görünmek istemiyorsanız mutlaka düzenli olarak güneş kremi kullanmalısınız. 
Güneş kremi seçiminde cilt yapınıza göre bir krem seçmeye çok özen göstermelisiniz. Örneğin eğer karma ya da yağlı bir cilt yapınız varsa su bazlı ya da cildiniz kuruysa nemlendirici etkisi olan kremler tercih etmelisiniz.
 
                güneş koruması ile ilgili görsel sonucu
                                   
İnsanların genelinde şu algı vardır, eğer beyaz tenliyseniz sizi sadece spf50 ve üzeri kremler koruyabilir. Aslında spf30 ve spf50 arasında çok bir fark yok, biri zararlı ışınların %97sini engellerken diğeri %98-99 unu engelliyor. Yani ten renginiz çok beyazsa bile spf30 uygun miktarda uygulandıgında sizin için gerekli olan günlük korumayı sağlar. Eğer çok esmerseniz spf20 sizin için yeterli ama onun altında kullanmamanızı tavsiye ederim.
Güneş kremi kullanımında önemli noktalardan bir diğeri ise şu: kullandığınız miktar çok önemli eğer az kullanırsanız kullanmamış gibi olursunuz, koruma oranı çok düşer. Uygulanması gereken miktar ne kadar diye soracak olursanız, ortalama olarak yarım tatlı kaşığının biraz daha fazlası boynunuz ve yüzünüz için yeterli.Bir de güneş kremlerinin kulanım süresi 6 aydır, kreminiz bitmemiş olsa bile 6 ay sonrasında kullanmayın.



Ben yukarıda gördüklerinizi kullanıyorum.İlk olarak nivea sun koruma&nem güneş sütü: karma bir cilt tipim var o yüzden bu krem benim yüzüm için çok uygun değil parlama yapıyor. Vücudum yuzumun aksine kuru o yüzden vücudumda kullandığımda çok memnunum. Yüzüm içinde yeni parlama yapmayacak bir krem bakıyorum ama henüz almadım. Cildi kuru olanlar bu kremi yüzlerinde de rahatlıkla kullanabilirler.Bu ürünü Watsons'dan indirimdeyken 40 tl ye almıştım, indirimsiz fiyatı ise yanlış hatırlamıyorsam 55-60 tl civarındaydı.  Kremin kıvamı ise aşağıdaki  gibi:


Bu ürünlerde dudak koruması için kullandıklarım. Dudaklarda çok ince bir deri tabakası olduğu için onların güneşten korunması da çok önemli.

Nivea Sun Protect spf30 waterproof: Bunun nemlendirme oranı diğerine göre biraz düşük ve sürüldüğü zaman dudakta beyaz bir tabaka gibi kalıyor. Bu yüzden kullanmadan önce başka bir nemlendirici sürüp onun üzerine sürüyorum. :) A-101 den 6 tl gibi bir fiyata almıştım.


Nivea MED Protection spf15: Bunu diğerinden daha fazla severek kullanıyorum nemlendirmesi tam istediğim gibi ama koruması biraz düşük. Bunu da Watsons'dan 10-11 tl gibi bir fiyata almıştım.

Karma ve yağlı ciltler için bildiğiniz iyi bir krem varsa paylaşırsanız sevinirim. Daha genç yarınlar ve güneşten korunmak için  güneşe dikkat!

2 yorum:

  1. çok önemli, ben hiç umursamıyordum taa ki dudağım üst kısmında siyah lekeler belirene kadar. iğrenç gözüküyoır ve o lekelerden kurtulmak için uğraşıyorum aylardır. aman diyim hiç ihmal etmeyin.

    YanıtlaSil
  2. Ben de aynı şekilde burnumun üzerinde oluşan birkaç lekeden sonra farkettim:D

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tasarım:Sawako Kuronuma