9 Haziran 2016 Perşembe

Herkese Uygun En Az 1 Dizi!

Merhabalarr :)) İzlediğim yabancı dizilerden bahsetmek istiyorum ve herkesin en azından içlerinden bir tanesini sevebileceğini düşünüyorum.

Lucifer:
Şu sıralar favorim olan diziyle başlamak istedim :)) Lucifer'de bu sene başlayan dizilerden ve henüz yayınlanmış 13 bölümü var. Devamını sabırsızlıkla bekliyorum ama Ocak'ta:'( 

                              lucifer ile ilgili görsel sonucu


Dizi cehennemi terkedip Los Angeles'a yerleşen şeytanın (Lucifer) hikayesini anlatıyor. Lucifer dışında önemli diğer karakterler de Chloe Decker(dedektif), Maze ve Amenadiel. Bu karakterler hakkında çok bilgi vermeyeceğim, izleyip görmelisiniz. Kısacası dizi Lucifer, onun özel güçleri, suçlularla ve düşmanlarıyla olan savaşları etrafında dönüyor. Bu anlattıklarımdan dizinin çok fazla olağanüstü olduğunu düşünebilirsiniz ama kesinlikle değil, denge çok iyi. İzleyip görün derim ben :))

Shannara Chronicles:
Bu sene başlayan dizinin henüz 10 bölümü var ve ben hepsini tek bir günde izledim. Normalde olağanüstü ögelerin yer aldığı bu tip dizileri çok sevmeyen ben bu diziyi çok sevdim. Sürükleyici ve devamında ne olacağını merak ettiren bir dizi.


Dizinin ana karakterleri Amberle, Wil ve Eretria. Amberle bir prenses, daha önce kadınların katılmadığı bir yarışmaya katılıyor ve bu yarışta ilk yedi de olması gerekli.7. olarak hedefini gerçekleştiriyor ve farkında olmadan çok büyük bir sorumluluk altına giriyor. Görevi yapraklarında şeytanların hapsolduğu kutsal ağacı kurtarmak. Wil, güçlerinin farkında olmayan biri ve bir şekilde yolları Amberle'yle kesişiyor, Eretria hırsızlar tarafından büyütülen biri ve o da bu görevin bir parçası. Ayrıca bunların arasında bir aşk üçgeni de var. Kızlar Wil'e aşık ama Wil'in kime yanıp söndüğü belli değil. İzlemenizi öneririm :))

Legends of Tomorrow:
Öncelikli olarak yeni dizileri yazmak istedim bu da onlardan biri. 14 bölümü yayınlanan dizi, dünyanın geleceğini kurtarmak için bir araya getirilen kahramanların hikayesini ele alıyor.DC Comics çizgi romanlarından uyarlanmıştır.

                    legends of tomorrow ile ilgili görsel sonucu

Rip Hunter kahramanlarımızı bir araya getiriyor ve zamanda yolculuk yaparak dünyayı kurtarmaya çalışıyorlar. Başta sadece görev için kurulan ekibin arasında çok güçlü arkadaşlık bağları oluşuyor. Bu da yine severek izlediğim dizilerden biri özellikle Flash ve Arrow severlere şiddetle tavsiye ederim :))

Friends:
Friends'i duymayanınız yoktur herhalde. Bana göre değeri azalmayacak, eskimeyecek, efsane bir dizi. Resmen izlerken her bir ana karakteriyle ayrı ayrı bağ kurdum ve diziyi bitirdiğim halde oyuncuların farklı filmlerini dizilerini izliyorum.

              friends ile ilgili görsel sonucu

Fotoğrafta bile nasıl şeker nasıl içtenler bakar mısınız ya :)) Neyse dizinin konusuna dönecek olursak 6 çok yakın arkadaşın hayatlarını, dostluklarını, aşklarını anlatan bir sitcom. Gerçek hayatı konu alan bu kadar güzel bir dizi daha gelebileceğini sanmıyorum. Benim izlediğim en en en güzel, kendine en çok bağlayan dizi. Bu dizi varken başka diziler izliyorsanız çok şey kaçırıyorsunuz, friends candır gerisi heyacandır!!! :))

Cougar Town: 
Friends'in Monica karakterine hayat veren Courteney Cox, bu dizide de başrol oyuncusu olduğu için başlamıştım bu diziye.

                    cougar town ile ilgili görsel sonucu

Dizi 40'lı yaşlarında eşinden boşanmıs, bir oğlu olan ve yeni başlangıçlar yapan Jules' un hayatını esprili bir şekilde anlatıyor. Jules, her kadının kendınden bir parça bulabileceği bir karakter. Bu diziyi de severek izliyordum fakat dizi 6 sezon olmasına rağmen 3.sezondan sonrası hiçbir sitede açılmıyor. Eğer siz bir yerde bulursanız bana da link olarak atarsanız çok iyi olur :))

Shameless:
Bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine yeni başladım bu diziye. Daha 2. sezonundayım ama bu da severek izlediklerimden biri.



Konusuna gelecek olursak, anneleri tarafından terk edilen ve babaları ayyaş 6 çocuğu ve babalarını yani Gallaghers' ları anlatıyor. Eğlenceli, garipliklerle dolu bir dizi, büyük ihtimalle kısa zaman içerisinde bitireceğim. Bir de söylemedi demeyin, aşırı derece de çıplaklık içerir. :D

Pretty Little Liars:
6. sezonu biten ve bu ayın sonunda 7. sezonu başlayacak olan bu diziyi 6.sezona kadar çok severek izliyordum. Hala takip ediyorum ve seviyorum ama eskisi kadar değil, son sezon saçmaladıklarını düşünüyorum.


Konusuna gelince ise başlarda A isimli biri tarafından kaçırılan Alison'ın arkadaşları A tarafından mesajlarla yönlendiriliyor ve korkutuluyor bir sure sonra (5-6 sezon kadar) A bulunuyor, hapise atılıyor. 5 sene sonra hapisten çıktığı gece öldürülüyor, bu sefer başka biri onun katilini bulmak için yine kızları rahat bırakmıyor, bu seferde içlerinden başka birini kaçırıyor. Yani kısaca söyleyecek olursak aynı hikaye dönüp dolaşıp farklı insanlar üzerinden ele alınıyor. Dediğim gibi sevdiğim bir dizi ama son zamanlarda saçmaladıkları için biraz kızıyorum açıkçası umarım bu sezon toparlarlar. İlk 5 sezonunun hatrına izlemeye değer bir dizi :))

Benden şimdilik bu kadar, eğer sizlerin de severek izlediğiniz diziler varsa yorum olarak paylaşırsanız sevinirim :))

2 yorum:

  1. Friends gerçekten devrimizin en güzel dizisi. 10 sezonunu da defalarca izledim. O kadar çok izledim ki nerdeyse ezberledim. 😊 Gelmiş geçmiş tüm dizilerde imdbsi en yüksek dizi olmayı başarmış.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tasarım:Sawako Kuronuma