20 Ekim 2015 Salı

EĞİTİMSİZLİK

Üniversiteye başladığım henüz birkaç hafta olmasına rağmen Türkiye'nin iyi üniversitelerinden birinde olduğum halde birbirinden çok farklı şekillerde kendilerine ve çevrelerine saygısı olmadığını belli eden birçok insan gördüm.
 



Gece 10'dan sabah 6'ya kadar yeni tanıştığı adamla barlarda olduğunu herkesin gözüne soka soka bağırarak anlatan kızlar, her tenefüs kız-erkek kesmek için çıkıp her tenefüs 2-3 sigara içenler, 18 yaşına gelmiş ama kişiliği oturmamış isteğe bağlı hazırlık öğrencileri, derse gelip ders dışı her şeyi yapanlar ve bunlar gibi pek çok insan.
 

Gerçekten anlayamıyorum: Bir insan neden kişisel hayatını bu kadar göze sokar, neden karşı cinsiyetini bu derece rahatsız eder, neden kendine bu kadar zarar verir, neden kendi seviyesini bu kadar düşürür?

Bir de bunlar üniversiteli gençler, bu ülkenin geleceği, eğitim alan insanlar. Aslında eğitim denemez buna öğrenim gören insanlar. İkisi arasında o kadar büyük farklar var ki; eğitim gören insan kendini geliştirir, kendine bir şeyler katar, insanlara ve kendisine saygı duymayı bilir.
 

Çevremde birey olmayı becerebilmiş o kadar az insan var ki gerçekten bu durumdan çok rahatsızım. ÇOK YAZIK!

11 yorum:

  1. eğitim ailede başlar fakat öğrenim okulda olur.ne yazık ki günümüz aileleri bu eğitim konusunda çocukları ile yeterince ilgilenmiyor!!

    YanıtlaSil
  2. du bi hele ya. onlar daha üniv=kız/erkek/özgürlük havasındalar. 2. seneye başlarken düzelmeye başlarlar

    YanıtlaSil
  3. ha haa, bak büsürü insan farklı şehirden gelip birinci sınıfta dağıtır böle işte. aile yanında baskı görmüşlerse filan. kızlar sapıtıyo işte genelde :)

    YanıtlaSil
  4. Yoksa orası Ali Osman Sönmez Kampüsü mü :) Ayy aynı üniversiteden birini görmek, memleketlini görmek gibiymiş :D

    YanıtlaSil
  5. Yaa ben geçen sene mezun oldum gıda mühendisliğinden. Psikolojiden çok yakın bir arkadaşım vardı. Sizin fakülteyi iyi bilirim :) Tadını çıkar Görükle'nin, kampüsün. Sonra çok çok çok özleyeceksin !

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah seneye gorukleye geçince çıkarıcam:)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tasarım:Sawako Kuronuma