9 Haziran 2016 Perşembe

Makyaj yapmak ya da yapmamak, işte tüm mesele bu!

Merhabalar :)) Sizlerin yorumlarını da çok merak ettiğim  bir konuya değinmek  istiyorum. 



Dün  bir arkadaşımla dışarıya çıkacaktık tam 1 saat makyaj yapmasını  bekledim ve gideceğimiz yer sadece basit, öğrencilerin takıldığı bir kafeydi. Hal böyle olunca ben de biraz söylendim tabii, buna karşılık güzellik uzmanı arkadaşım bana benim de makyaj yapmam gerektiğini, makyajın bakım demek olduğunu söyledi.
 Makyaj kadınlara verilmiş en büyük nimetlerden biri bunu ben de kabul ediyorum ama kesinlikle makyaj yapıyor olmak bakımlı olmakla özdeşleştirilmemeli bence. Eğer biri her gün duzenli olarak nemlendirici kullanıyorsa, yeteri kadar su içip egzersiz yapmaya özen gösteriyorsa , düzenli olarak epilasyon yapıyorsa, yediğine içtiğine dikkat ediyorsa o kişi bakımlıdır ama sadece makyaj yapan biri bakımlı biri demek değildir. Şimdi bunları söylüyor da sanki kendisi makyaj yapmıyor diyenler çıkabilir aranızdan, tabiki ben de çoğu kadın gibi makyaj yapıyorum ama çoğu kadının yaptığı gibi her gün değil, uykumu alamadığım zamanlarda, saklanması gerekecek kadar sivilcelerim olduğu zamanlarda ve özel günlerde. Yani kısacası ayda yılda bir. 
Makyajın günümüzde çok gereksiz derecede önemsendiğini dusunuyorum ve artık birçok kadının makyaj yapmadıkları zaman yüzlerine bakmakta zorluk çektiğini görüyorum. Bunun toplum makyajlı kadınları çok benimsediği ve gormeye cok alıştığı için, bir psikolojik baskı kurduğundan dolayi olduğunu dusunuyorum. Kısacası söylemek istediğim şu eger siz kendinizi makyajla daha rahat ve daha kendiniz gibi hissediyorsaniz yapmaya devam edin. Ama eger sizi makyaj yapmaya iten insanların dusunceleriyse kendinizi bu anlamda sorgulamalisiniz. Sizin bedeniniz, sizin kararlarınız, toplumun sizi istemediğiniz kalıplara sokmasına izin vermemelisiniz. Çevrenizde de böyle kadınlar var mı ya da siz bu konu hakkında neler dusunuyorsunuz, paylasirsaniz sevinirim:))

4 yorum:

  1. Beni en çok sinir eden şey doğal güzellik daha önemli deyip bir ton makyaj yapan insanların güzel ve bakımlı ilan edilmesi ve doğal güzellere ise aslında güzelsin de değerlendirmiyorsun makyaj yapsan daha hoş olursun denmesi :) İnsanların bu iki yüzlülüğü beni sinir ediyor, sonra vay efendim evlendikten sonraki sabah karısını makyajsız görünce tanıyamamalar, dolandırıcı ilan etmeler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşte yapsan ayrı yapmasan ayrı dert hiçbir şekilde yaranmak mümkün değil en iyisi kendi istediğini yapmak:))

      Sil
  2. çok doğru söylüyorsun. hatta ben buna kadın endüstrisi diyorum ki bu konuda kitap yazmaya başlaıdm bile :/

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tasarım:Sawako Kuronuma