1 Temmuz 2016 Cuma

Ah Akneler Ah!

Tedavi sürdürmekte sıkıntısı olanlardan mısınız , evet ben de! Çok ileri derecede olmasa da akne problemim var, ayın dördünde de 20 yaşıma gireceğim için artık hepsinden kurtulmak istiyorum ki daha fazla ergen sıfatıyla dolaşmayım. 



Makyaj yapmayı sevmeyen biriyim, kapatıcılar, fondoten falan beni günlük hayatta beni bayıyor ayrıca beyaz tenli olduğum için yüzümde sivilce çıktığında dikkat çekiyor. 




Abartılacak derecede sivilcem veya siyah noktam olmadığı halde hepsinden tamamen kurtulmak istiyorum. Bunun içinde daha önce iki kere cildiyeye gittim ilki lisedeykendi doktorun verdiği ilaçları gayet düzenli bir şekilde kullandım hatta büyük bir şişede el yapımı tonik vardı, onu öğlen sürmem gerekiyordu ve her gören "O ne?" diye sormasına ve çantamda her gün kocaman bir şişe taşımama rağmen bıkmadan düzenli olarak kullandım. İlaçları 2 ay kullanıp sonrasında kontrole gitmem gerekiyordu. E tabi akıllı ben baktım ki iki ayın sonunda aknelerden kurtuldum, aman ne gerek var gitmeye deyip gitmedim ve ilaçları kullanmayı da bıraktım. Doğal olarak tedavi tamamlanmadığı için aynı sorun tekrarladı. 2.kez de bu sene gittim 3 ay kadar önce bu sefer farklı ilaçları 2 ay kullandım ve yine gitmem gerekiyordu ama akıllı ben yine gitmeye usendim ve dün -gitmem gereken zamandan 1 ay sonra - doktora kontrole gittim , tabi bir ay ilaç kullanmamıştım. Doktor ne dese beğenirsiniz? "Ara vermemen hemen gelmen gerekirdi bu yüzden aynı ilaçları tekrar iki ay kullanman gerekli." Tamam öyle gerekliydi de şimdi tekrar en baştan oluyor mu böyle? Hızlandırmak için hap da kullanabilirsin dedi ama ben hap kullanmayı sevmiyorum ve akne için kullanılanların yan etkisi çok ve bütün vücudu kurutuyor bu yüzden kullanmak istemedim. Önümde daha 6 aylık bir krem süreci olacak ve 2 ayda bir de kontrol, yani sadede gelecek olursam hadi bu sefer inşallah diyorum. :)

2 yorum:

  1. Elim sivilcemde tam sayfanda geziyordum ki bu yazin dikkatimi cekti. Simdi oncelikle merhaba :) adim betül. Sanirim yasit sayiliriz. Birkaç ay buyugum senden. Ondan seninle rahat konusabilirim. :) ben de sivilcelerimden cok rahatsizim. Oyle ki benim de senin gibi aşırı sivilce sorunum olmadi hic. Yani her ergen gibi cikti arada o kadar. Ama dedigin gibi yas ilerleyince artik sinirime dokunmaya basladi. Hele ki yanak ve cene kisminda cikip gecen sivilce izlerim. Ben ilac kullanmayi hic sevmem. Basim agrisa bile yatarim yeter ki agri kesici icmeyeyim. Cunku her ilacin sagladi yarardan cok yan etkisi yani zarari var. Sivilce ilaclarinin zararli oldugunu duymuştum. Benim sana tavsiyem şu. Hem iki gündür uyguluyorum ve inanilmaz iyi sonuc aldim. Yüzüne limon sür. Evet islem bu kadar. :) gun icinde birkaç kez denedim. Ve sivilcelerim küçüldü. Insallah zamanla da gececk. Aslinda bal ve limonu bir arada yapsan daha iyi ama ona useniyorum. En iyisi limon. :) uzun yazdim. Hayirli bayramlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba canım:) benim de senin gibi özellikle çenemde ve yanaklarımda izlerim var. Dediğin şeyi de daha önce uygulamıştim ama cildimi çok tahriş etti kırmızı pul pul oldu , sanırım cildim cok hassas olduğu için. Tesekkur ederim sana da hayırlı bayramlar :)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tasarım:Sawako Kuronuma